Dag 11 – Vi spiller «safe»

I går ettermiddag fant vi ut at vinden i den fronten som var i ferd med å passere over oss var en del sterkere enn tidligere medldt. Mads værmann meldte 25-30 knop med 35++ i kastene og 4,5 meter bølger, noe som er litt i overkant av hva vi har lyst på om vi kan unngå det.

Vi valgte derfor i går kveld å redusere seilføring til et minimum og legge kursen nord vest (nesten stikk motsatt retning) for natten. De siste 16 timene har vi seilt sakt NV for så å snu og seile tilbake til utgangspunktet. Vi venter nå på en oppdatert værmelding og det går nok noen timer til før vi igjen setter kursen mot Azorene i litt mer levelige forhold.

Natten har vært fin og rolig, alle har sovet godt. Det begynner å bli kaldt (20 grader om natten 🙂 )og alle dyner er funnet frem. Det var en ordentlig kald Heidi som krøp under dyna klokken 0200 i natt etter 6 timer på vakt.

Alt vel ombord.

1045 nautiske mil igjen til Horta

2 kommentarer om “Dag 11 – Vi spiller «safe»

 1. Magne Rustand

  Bra dere kan styre unna de verste bygene, bedre å bruke litt lenger tid. Håper det gir seg snart, lykke til videre! Vi har vært i Holmsbu med båten på årets første tur, der var det rolige vindforhold .👍

  Liker

 2. Leif Olsen

  Morsomt å følge med på turen deres. Håper dere unngår for mye grov sjø.
  God tur videre ⛵️Hilsen Leif Olsen (kamerat av Magne)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s