Dag 10 – Vi har passert halvveis!

Det lysner til dag klokken 0415 (vi er fortsatt på Karibien tid her ombord) og de bølgene vi har følt i hele natt dukker frem. Det har økt på til 20-22 knops vind fra SV og de rolige dagene med nesten flatt hav som vi har blitt så alt for vant til er over for en stund. Nå har vi bølger på 1,5 til 2 meter skrått inn bakfra og det ruller godt. Værmeldingen tyder på at dette og mere til (et lavtrykk NØ for oss graver opp sjøen ganske mye) må vi nok belage oss på noen dager fremover. Vinden vil også snu til NV så vi forbereder oss nå på noen dager med «hold deg fast» føre godt på skrå.

I løpet av natten har vi passert halvveis punktet vår på 1140 nautiske mil. Ettersom vi forventet mer sjø og vind i dag ble halvveis feiret med halvveiskake bakt av Sofie og Heidi under rolige forhold i går. Halvveiskake er som kjent best fersk, så det ble kake både etter lunsj og middag. Jaggu var det ikke en liten bit igjen til nattevakten også 🙂

Dagene flyr avgårde og alle har det bra. Vi koser oss med farmor quiz, oppgaver fra Live, filmer og lydbøker. (Heidi leser faktisk en gammeldags bok…)

Vi sendte også en oppgave til farmor her om dagen som hun løste med glans. Kanskje det er flere som kan klare denne (dette har faktisk skjedd):

En stille natt vi gikk for motor og Otto satt på vakt så koblet plutselig autopiloten ut. Vi begynte å kjøre i ring og rakk tre og en halv runde før Otto oppdaget at noe var galt. Radius på sirklene var 200 meter. Farten var 6 knop. Hvor lenge kjørte vi i ring?

Live og Ada har også regnet på denne og vi fikk det til 🙂

Alt vel ombord 🙂

1108 nautiske mil igjen til Horta

2 kommentarer om “Dag 10 – Vi har passert halvveis!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s