Aktive dager på Martinique

Tiden gikk så alt for fort med farmor ombord og vips så var det tid for å si farvel i Marigot Bay. Farmor spanderte en supert avskjedsmiddag som var en fin avslutning på en fantastisk juleferie. Det var trist å ta avskjed, nå sees vi ikke før i august!

Etter at farmor hadde reist seilte vi opp til Rodney Bay for å «innkassere» premien vår fra ARC, lunsj for to på Bay Garden Beach Resort. Det ble en lunsj for 5 og vi koste oss virkelig med god mat og drikke. Det er ikke hver dag vi spiser på restaurant med hvit duk på borde!

Det viste seg at Milly også var tilbake i Rodney Bay etter nyttårsfeiring på Martinique og vi fikk en koselig kveld sammen med de før vi seilte i hver vår retning. Dette var dessverre siste gangen vi sees på tur, men vi kommer helt sikkert til å møte denne koselige familen igjen hjemme!

Så var det på tide å sette kursen nordover til Martinique og en skikkelig handlerunde. Vi bunkret godt i Las Palmas (men det er faktisk 2 mnd siden..) og hadde en liten julehandel på St. Lucia, men nå var det på tide med litt stor-handling igjen. Le Marin syd på Martinique viste seg å være et bra sted. Der har de faktisk jollebrygge ved døra til matbutikken og du kan kjøre handlekurven helt ut til kanten. Enkelt og greit når du har et par tre handlekurver som skal ombord!

Den siste uken har det blåst godt så vi har gjemt oss i lune viker langs vestkysten av Martinique. De første dagene gikk med til bading og snorkling sammen med Ruffen i Anse de Arlet og vi fikk også et felles restaurantbesøk. Vi hadde på forhånd pekt ut et sted som skulle ha god mat. Da vi kom dit var det helt tomt og vi spurte om et bord til 9 på det koselige stedet. Han kunne gi oss et bord bakerst i bakgården på plaststoler. Vi ville heller sitte i den koselige delen lenger fremme, men da restuaranteieren svarte med «that is not interresting for me» så var svaret greit: «Ok, we will go somwhere else». Håper han hadde dårlig med besøk den kvelden! Vi fant heldigvis et fint sted lenger borte i gaten.

Etter Anse de Arlet gikk vi videre til Anse Mitan der vi hadde fått anbefalinger fra Terne om at det både var ferge inn til Fort de France og muligheter for leiebil. Det stemte godt og det ble tre dager med utforsking av øya. Første dag med ferge og de to andre med leiebil.

Etter inspirasjon fra eMotion, en familie som var på samme turen i fjor bestemte vi oss for å utforske regnskogen og en tur til Didier waterfall. Det ble en spennende tur i tett regnskog med mye vassing i elveleiet, skråninger og stryk å forsere. En skikkelig prøvelse for store og små! Det hadde regnet ganske mye de siste dagene og vannføringen var stor i elven. Vi kom frem til første fossefall, men måtte dessverre gi oss da videre ferd krevde vading over elven med vann til livet i sterk strøm. Ble litt for mye for de små.

Vi har også vært en tur på et museum som viste forholdene under slavetiden på Martinique på 1700 tallet. Dette var et veldig bra musem med autentiske hytter og gode beskrivelser av hva som skjedde. Besøket gjorde sterkt inntrykk på store og små. Sofie sin reaksjon var at hun følte skyld for å være hvit etter å ha sett hvordan de svarte ble behandlet.

3 kommentarer om “Aktive dager på Martinique

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s