Dag 11 – Og neste stopp blir…..

Vi har de siste dagene hatt veldig mye vind, heldigvis i ryggen, gjennom hele den Engelske kanal. Vi passerte Dover klokken 24:00 i natt og har i dag tråklet oss mellom skipstrafikk og vindmøller. Nå er det gass og oljeinstallasjoner som står for tur 🙂 Det ser litt komplisert ut på kartet, men det har gått veldig greit. Gjennom hele kanalen har vi kun måtte endre kurs 4 ganger for andre fartøy.

Siste beskjed vi fikk på radioen fra engelsk kystvakt lyder: «This is Dover coastguard with information to marineres. Because of Covid-19, all ports are closed». Det samme gjelder for Tyskland og Danmark. Det er kun mulig å gå til havn om man har behov for forsyninger eller trenger nødhavn. Vi trenger ingen av delene. Det er mulig å gå til Nederland der de er litt mer åpne, men en stopp der for så å ha en 14 dagers karantene når vi kommer til Norge frister ikke! Vil har nå ikke kunnet bevege oss fritt på land siden 20. Mars og med unntak av en kort tur på brygga en dag på Puerto Rico (i karantene) og 4 dager med 50 meter brygge i Horta (i karantene) har vi nå ikke vært ute av båten på 2 måneder!

Motivasjonen er på topp, ønsket om å kunne bevege seg fritt på land er stor og været er med oss. Vi har satt kursen over Nordsjøen mot Mandal og forventer å være fremme der på onsdag 🙂 Da har vi akkurat fullført en karantene på 14 dager på havet. Håper den er godkjent 🙂

342 NM igjen til Mandal!

Alt vel ombord!

4 kommentarer om “Dag 11 – Og neste stopp blir…..

 1. Magne Rustand

  Det høres ut som et fornuftig valg, værmelding ser bra ut. God tur til Mandal , gleder oss til å få dere hjem! 😄

  Liker

 2. Grith Overgaard Fosnæs

  Velkommen hjem – ja, uheldig at dette måtte bli slutten, men UTE GODT og HJEMME BEST!
  Det kommer kanskje flere sjanser på sikt……… HILS Live og fortell, at hun er hjertelig velkommen tilbake, når som helst! Det blir ukesleir på Tredalen i uke 28, så bare å bli med 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s