St Barts og St Martin

Etter fine dager på Barbuda satte vi lørdag den 15, februar kursen mot St Barts 80 nautiske mil unna. For å komme frem mens det ennå var lyst ble det en tidlig start klokken 0600 før lyset kom. Helt i synk med nederlandske Ile du Nord gikk ankeret opp klokken 05:58. Dagen startet med tunge regnbyger med mye vind og dårlig sikt etterfulgt av stille perioder. Utover dagen stabiliserte det seg og vi fikk en fin vind på 22-28 knop i ryggen hele veien inn. Vi seilte side om side med Ile du Nord hele dagen (de har en litt eldre utgave av vår båt…det går veldig likt)

Ankomsten til St Barts ble igjen preget av et stort antall superyachter. Vi måtte faktisk seile i sikksakk mellom de oppankret yachtene. Og vi som trodde vi hadde møtt de rike på Antigua, det var småtteri i forhold.

Byen på St Barts, Gustavia, er et kjent shopping sted for de rike så denne måtte vi oppleve. Desverre er ankerplassen på utsiden veldig urolig så vi gikk til en bukt litt lenger NV og slappet av en dag ført vi inntok byen. Nok engang var den store gjengen med båter samlet. Lørdag som det var så ble det selvfølgelig pizza, lørdagsgodt og film ombord 🙂

Mandag tok vi turen inn til Gustavia og fant oss en plass mellom alle yachtene. Morsom by å kikke i, men det var vel ikke helt stedet for oss. Vi fant et vindu der du kunne gjøre et «varp». Alle håndvesker satt ned til 250 EUR…. godt mulig at det var et varp like vel.

Etter å ha kost oss med hamburger på den kjente restauranten Select fant vi ut at det var nok for oss og vi satte kursen mot St Martin for litt mer normal handling….trodde vi.

St Martin/ St Maarten er en øy som er delt mellom Nederland og Frankrike. Vi ankret først opp ved den nederlanske siden, lagde en laaaang handleliste og fant oss en butikk. Vi begynte å fylle kurven da Heidi plutselig sier…er disse prisene i US dollar? Ja, det kunne betjeningen bekrefte. 10$ for en liten pakke med bacon? Dette var ikke stedet for oss. Alle varene ble lagt pent tilbake i hyllene og vi forlot butikken litt rådville. Etter litt søk på nettet (fant gratis nett utenfor Burger King) så ser vi at flere anbefaler SuperU på den franske siden. Ankeret opp og 3 timer senere ligger vi i Marigot bay på den franske siden. SuperU blir lokalisert og her er det om ikke billig, hvertfall mulig å få handlet. Vi fikk gjort både storhandling og klesvask, bytte av gassbeholdere og diverse annet i løpet av de dagene vi lå i Marigot.

5 kommentarer om “St Barts og St Martin

  1. Magne Rustand

    Spennende område dere er inne i nå, vi hadde Tiguaner vandrende under Solsengen , til Kirstens store fornøyelse! Prisene er høye men varierer veldig når du kommer inn i bakgatene. Forstår at det ikke ble noe Yacht kjøp selv om det hadde vært fantastisk for jentene med litt lukshus Blir spennende med litt forandring fra strender og badeliv. Lykke til videre på reisen! 👍😄.

    Likt av 1 person

  2. Håper alt er bra med dere og at dere får noen fine opplevelser fremover også, selvom turen blir litt annerledes ⛵️💙☀️ Og det dere har opplevd til nå ser helt fantastisk ut! Barbuda altså 😍
    Klem

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s