Et tilbakeblikk på BVI og USVI

Føles veldig lenge siden nå, men her kommer litt mer fra februar og mars.

Etter at bunkringen var gjort på St Martin var vi lei av å ligge på den utsatte aknringsplassen i Marigot. Det blåste mye og vi hadde store dønninger som rullet inn fra siden. Torsdag 20. februar på kvelden var vinden god og vi hadde forberedt oss på nattseilas til de Britiske Jomfruøyene (BVI). Vi lettet anker klokken 2100 og hadde en fin seilas gjennom natten, medvind og stjerneklart. Klokken 1100 dagene etter la vi ut ankeret i nydelige Savannah Bay på Virgin Gorda. Akkurat samtidig ankom Terne så Magnus og Otto slang seg i jolla for å få sjekket oss inn på BVI. Det viste seg å være en langdryg prosess på et meget byråkratisk kontor. Etter mye papirarbeid i fire ulike luker og to steder å betale rakk vi det akkurat innen de stengte og sikkerhetsvakten låste døren bak oss.

Etter late dager med lite vind og supre forhold i Savannah bay seilte vi sydover på Virgin Gorda til The Batths, et veldig spesielt sted som naturlig er bygget opp av store steiner i vannkante. Bilder og video kommer senere når vi får bedre nettverk for opplasting.

PÅ ettermiddagen seilte vi nordover til Gorda Sound hvor vi feiret fastelaven med boller, krem og syltetøy. Etter en natt der seilte vi videre mot Anegada og håpet at vi kunne få et par netter der. Vi hadde en fin seiles opp dit, men det viste seg da vi gikk inn til ankringsplassen at det var grunnere en det stod i kartet. Flere steder på vei inn kanalen hadde vi bare noen få cm å gå på. Vi kom greit inn, men da vinden og bølgene fra nord var i ferd med å ta seg opp så turte vi ikke å bli værende, da vi var redde for å ikke komme ut igjen. Planene ble endret og vi satte kursen for Jost van Dyke.

Det ble en meget lang dag på vannet, og da vi endelig kom ned til Jost van Dyke fant vi ingen av buktene noe særlig behagelig pga svell. Vi endte dermed å gå til Sophers Hole på Tortolla for å få en rolig natt. I løpet av dagen møtte vi engelske Eye of the Wind som vi kjenner fra Tall Ships Race med Christiane. Et hyggelig gjensyn for en gammel sjøspeider 🙂

Dagen etter satt vi kursen mot Norman Island og The Bight Bay. Der hadde vi det så fint at vi ble i tre dager og koste oss masse med snorkling og storfint restaurantbesøk der vi fikk spist en etterlengtet Anegada hummer 🙂

Etter en snau uke fant vi ut at vi hadde fått nok av BVI og mye chartbåter. Neste stopp ble de Amerikanske Jomfruøyene (USVI) og innsjekking i Cruz Bay på St John. Vi hadde flere fine dager på St John med gåturer på land og mye snorkling med skilpadder.

I Honeymoon bay på Water Island utenfor St Thomas feiret vi Live sin 12 års dag sammen med Ruffen og Terne. En fin dag som ble avsluttet med grilling av hamburgere etter bursdagsbarnets ønske 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s