Paradis på Barbuda!

Det begynner å bli en stund siden siste blogg, det er har vært litt sparsomt med internett de siste ukene.

Fra Guadelope hadde vi en fin nattseilas til Antigua og ankomtidlig en morgen English Harbour syd på øya. Der var det tett med kjente båter, Argo, Ile du Nord, Ruffen, Terne og Bounty og det ble noen hyggelige dager i bukta. Dessverre har tyske Argo litt andre planer en oss fremover så det ble avskjed med de her. Vi har hatt mange hyggelige dager sammen og håper å se familien igjen!

Antigua er kjent for den store regattaen Antgiua Race week der det seiles med blant annet klassiske super yachter. Vi traff dessverre ikke denne da den arrangeres i april, men allerede når var det flere som hadde samlet seg og var klare. Det var tett mellom superyachtene på bryggene….vi andre holdt oss på svai ute i bukta. Det var mer etter vårt budsjett… Havnen i English Harbour er Nelsosn Dockyard, et gammelt verft der engelskmennen flikket på skutene sine etter diverse sjøslag mot franskmenn med flere. Et spennende historisk sted.

Etter noen dager i English Harbour seilte vi opp langs vestsiden av Antigua og la oss til å vente på roligere vær i en bukt. Da været roet seg dro vi ut til Bird Island på østsiden av Antigua og hadde noen fine dager i nasjonalparken. Det blåste friskt fortsatt så vi var rimelig alene der ute 🙂

Ada og Sofie koser seg på i sjøen

Fra Antigua satte vi en morgen kursen rett nord mot Barbuda. Vi hadde en frisk slør de 25 nautiske milene nordover, men turen gikk veldig fint. Igjen møtte vi alle kjente som allerede lå på anker ved Coco Point. Barbuda ble hardt rammet av orkanen Irma i 2017 og store deler av lokalbefolkningen har flyttet derfra og ikke returnert. Det bygges en del opp igjen, men mange kjente steder som Coco Point Lodge er nok borte for alltid. Vi så også tydelige spor inne i byen Codrington. På Coco Point bygges det nå etter hva vi kan forstå nye hus for kjendiser og det er allered et luksusresort på stranden der gjenstene en ettermiddag landet med sjøfly og ble hentet av en amfibiebåt

Barbuda har helt klart så langt vært høydepunktet på turen vår. Her nøt vi kritthvite strender med et skjær av rosa sand og krystallklart vann.

4 kommentarer om “Paradis på Barbuda!

 1. Nok en gang interessant tekst som beskriver flotte opplevelser og nydelige bilder av både jenter og natur. Langt fra corona og negative artikler om virusspredning i alt av aviser og radio / tv her hjemme.
  Kos dere videre. Takk for meldingene.

  o.Svend

  Likt av 1 person

 2. Magne Rustand

  Ser ikke ut som det er noen grenser for hvor flott det kan bli , dere er heldige som får oppleve alt dette! Her hjemme har det plutselig begynt og snø så nå blir det fine skiløyper. 👍😄 hilsen pappa og Kirsten

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s