Forberedelser for Atlanterhavet

Det er for tiden hektiske dager i Las Palmas med forberedelser for kryssingen av Atlanterhavet. Vi deltar i en regatta som heter Atlantic Rally for Cruisers der det i år deltaer nesten 200 båter. Alle disse er nå samlet i havnen i Las Palmas og det er full aktivitet med arbeid på båter, proviantering, seminarer, sikkerhetssjekker og sosiale sammenkomster på kveldene. Arrangøren har samlet alle båter med barn (over 20 stykker) på samme brygge så her har vi det meget sosialt både store og små.

Denne uken har vi også besøk av farfar og Kirsten og vi har kost oss masse sammen med dem. De bor på fint hotell med svømmebasseng så det er stor stas for jentene å komme på besøk der.

Mannskapet har forsterket med Henning som har vært med oss siden lørdag. Det er godt å få hjelp til alt som skal gjøres nå den siste uken og vi ser veldig frem til å ha med oss Henning over havet.

Sistemann på laget er væremannen vår Mads som er vårt «shorecrew» og vil holde oss oppdatert med værmeldinger og rutevalg på turen.

Under seilasen har vi en satellitt tracker ombord og posisjonen vår vil bli oppdatert hver 4 time gjennom hele overfarten. For de som vil følge litt ekstra med så finner dere informasjon om dette på https://www.worldcruising.com/arc/eventfleetviewer.aspx. Søk opp Magicus, start nummer 175 🙂

Starten går 1230 lokal tid søndag 24. november. Etter dette er vi rask utenfor dekning, men vil prøve å holde bloggen litt oppdatert underveis med noen enkle meldinger i ren tekst fra vår satellittelefon. Bildene får komme når vi kommer frem til St. Lucia. Turen er mellom 2700 og 2900 nautiske mil og vi regner med at det kan ta fra 17 til 20 dager å komme seg over.

5 kommentarer om “Forberedelser for Atlanterhavet

  1. Turid bratlie

    Ønsker dere god tur over. Vi skal følge dere. Tenker mye på dere og vi synes dere er veldig dyktige alle sammen ikke minst jentene. Vi er stolte av dere. Får mange flotte konsentrater av de som følger med på reisebrevet. Jeg deler det , klem😄😄❤️

    Likt av 1 person

  2. Magne Rustand

    Nå har vi følgt dere på bloggen hele veien, det var utrolig hyggelig og møtes i Las Palmas. En uke sammen har gitt oss god innsikt i hvordan livet ombord arter seg. Vi er imponert over hvordan dere klarer dere på noen få m2 under alle slags forhold og ønsker dere lykke til videre på ferden! Stolt Farfar og Kirsten.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s