La Graciosa og Lanzarote

De siste ukene har vi tilbrakt på den nordlige delen av Kanariøyene. Etter halvannet døgn med en litt tøff slør (oppe i 12-13 m/s i perioder og 2 meter sjø fra siden) fra Madeira kunne vi endelig kaste anker ved Playa de Francesa på La Graciosa klokken 0200. Igjen våknet vi opp dagen etter til en idyllisk strand ved en øy av sand med noen vulkantopper!

Det var noe rasling på dekk da vi la oss, men slo oss til ro med at det var en fugl. Dagen etter viste deg seg at det var en flyvefisk som hadde kjempet for livet, men endte sine dager under bordet i cockpit.

Vi tenkte å bli noen dager da vi ikke hadde så mye mat, men endte med å strekke det i det lengste for her var det fint! I tillegg var det mange båter i bukta med barn i rett alder så det ble mye leking med nye venner for jentene og hyggelige kvelder med grilling og erfaringsutveksling på stranden for de voksne. Vi ble godt kjent med flere familier fra Nederland, Frankrike og Tyskland. De er alle familier som er på sammen tur som oss og som vi sikkert kommer til å møte igjen i løpet av året 🙂

Dagene på La Graciosa ble brukt til litt skolearbeid, turer på stranden med snorkling, gåturer på øya og mye sosial mingling.

Etter nesten en uke på anker ved La Graciosa begynte matlageret å bli slunkent. Vi telte på knappene om vi kunne klare en dag til, men da vinden tok seg opp og det ble litt mer ubehagelig sjø i bukta bestemte vi oss for å seile videre.

Neste stopp ble Marina Rubicon ved Playa Blanca helt syd på Lanzarote. Gleden var stor da vi raskt etter ankomst spottet Argo, en tysk familie vi møtte i Rabat. Gøy å møte kjent og kunne leke med Masha igjen .-)

Her har vi fått gjort unna litt arbeid på båten (…igjen), jentene har fått gjort sin del av «window shopping» i butikker og boder og vi har leid bil for å oppleve Lanzarote. Vi har sett området med vulkaner, mange fine strender og vært inne i naturlige huler av lavasteinen. Et veldig annerledes landskap 🙂

3 kommentarer om “La Graciosa og Lanzarote

 1. Magne Rustand

  Utrolig hva dere opplever, ! Spennende med mange nye bekjentskaper som dere kommer til å få mye glede av fremover. Det nærmer seg at vi møtes skal bare en liten tur til Korea og kose meg med Carl Magne og familien først. Mye og glede seg til fremover! Pappa

  Likt av 1 person

 2. Hei!
  Blir bare mer og mer imponert og misunnelig. Fine storys om opplevelsene deres og interessante bilder som illustrerer hvor fint dere har det. Også interessant med nye internasjonale bekjentskaper og et sosialt liv for både voksne og barn.
  Jeg gleder meg allerede til neste reisebrev.
  Hilsen o. Svend

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s