Camaret Sur Mer- Iles De Glennan og Belle-Ile

Nå har vi kost oss langs kysten av Frankrike en ukes tid etter at vi ankom Brest. Et meget tregt fransk 4G nett har satt sin stopper for internettaktiviteter og blogging.

Her er det mange fine steder, krevende tidevann å følge med på og masse fransk og helt uforståelig prat på VHF’en (det maritime radiosambandet). Det har vært en liten utfordring for oss som ikke kan et ord fransk når all informasjon rundt (også på internett) er på fransk og de fleste fanskmenn vegrer seg for å prate engelsk. Med litt franske gloser og en myk tilnærming så viser det seg at de fleste takler engelsk ganske bra 😉

Camaret bøy på fin strand og en koselig by. Vi startet frisk en morgen med strandtur, men det viste seg av vannet var så lavt at det kun var stein og tang i vannkanten. Vi måtte smøre oss med tålmodighet og en lunsj hos den lokale bakeren før strandforholdene bedret seg når tidevannet kom tilbake.

Iles de Glannan er en fin øygruppe der vi koste oss i to dager med strandliv på svai utenfor øya St. Nicholas. Nesten som å komme til en øy i Karibien, utenom at badevannet kun var 17 grader. Det stoppet derimot ikke jentene som koste seg med strandlek og bading hele dagen. Vi traff godt på været de to dagene vi var der. Det er nok ikke alltid det er forhold for å ligge på svai rundt de lave holmene og det grunne farvannet. Vi lå forholdsvis langt ut i bukta, men de mer lokalkjente franskmennene lå betraklig lenger inn der det for oss, ikke så ut til å være mye vann på lavvann.

Neste stopp langs kysten ble Belle Ile, litt syd for Lorient. Dette er en travel ferieøy på sommerstid med masse feriehus og mange små hoteller. Vi lå på svai utenfor Le Palais, øyas støreste by med et stort gammel fort med en spennende kyst å utforske både fra gummibåten og til fots langs klippene. Desverre ble dette to dager med rein, dette stedet gjør seg nok veldig bra i solskinn 🙂

Nå har vi bunkret for en ukes tid i Port Halliguen og har satt kursen mot Gijon i Spania. Igjen ser værutsiktene stille og rolige ut og vi får nok to fine døgn over Biscaya.

4 kommentarer om “Camaret Sur Mer- Iles De Glennan og Belle-Ile

  1. Magne Rustand

    Ser i hvertfall ut som dere koser dere selv om været ikke er det beste. Moro og følge dere på AIS nesten som å være med! Værmeldingen ser god ut for overfart til Spania, kanskje litt lite vind og mot, god tur! Pappa

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s