Fra Dublin til Brest

Etter et par lange dager med venting på været la vi endelig ut fra Dublin fredag ettermiddag. Det ble først noen timer med motvind og krappe bølger pga medstrøm, men så roet det seg utpå kvelden og vi fikk en stille natt på motor sydover.

Lørdag morgen kom nordvesten og den holdt helt til Frankrike. Vi fikk to fine dager med slør (vinden inn fra siden) hele veien ned til Brest. Begge dagene hadde vi besøk av delfiner som lekte rundt båten 🙂

Turen tok oss 2 døgn og 6 timer og gikk utrolig fint. Lite trafikk i den engelske kanal, ingen tåke og superfin seilevind!

Vi ankom Brest akkurat da mørket kom, men Ruffen lå 10 timer foran oss og hadde ordnet med plass og guidet oss inn i mørket. Det var deilig å legge seg i en helt stille havn den kvelden.

I Brest har vi kost oss på akvarium, hatt en bedre middag på restaurant og vasket litt klær. Fant også en skikkelig båtbutikk så nå har vi de gasskoblingene vi trenger til nye gassflasker. Vi fikk også tak i en ny VHF antenne da vi mistenker dårilg mottaksignaler med den gamle.

Brest bøy også på litt dårlig vær og vi hadde et halvt døgn med 15 til 22 m/s vind og en ubehagelig natt med mye sjø selv om vi lå bak store moloer inne i havnen.

Akkurat nå ligger vi på anker utenfor en liten hyggelig by som heter Camaret sur Mer. Vinden har løyet, men det bar vært skyet og litt regn i hele dag. Nå synes vi at vi har hatt nok kaldt vær og trenger sårt noen varmere dager og litt ordentlig bading.

2 kommentarer om “Fra Dublin til Brest

  1. Magne Rustand

    Fint å høre om turen til Brest, varmen kommer nok snart! Thea og Lasse med jentene er med meg til Holmsbu der er det sommer og godt badevann, vi koser oss! Hilsen pappa

    Liker

  2. Turid bratlie

    Er glad forat vi kan følge dere. Spennende håper vi sees i Las Palmas i november. Klem fra mamma og pappa

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s