Magiske dager i Mandal

I tett tåke seilte vi inn mot Norge natt til onsdag. Heldigvis lettet tåken da vi kom innunder kysten og vi seilte inn på lyktene som viste veien til Mandal. Det var en helt utrolig følelse å kunne legge til brygga i Norge etter den turen vi nå har gjennomført. Karibien til Norge på 36 døgn, 30 på havet og 6 i Horta. 4600 NM er tilbakelagt, og ikke minst siste strekk Azorene til Norge uten stopp. Vi er ganske stolte av denne turen og det vi har fått til😀

Da vi våknet onsdag morgen var vi litt usikre på om det var greit å gå i land. Vi kommer jo fra land der det har vært strenge regler, og vi ville ikke gjøre noe feil når vi endelig er i Norge. Vi ringte FHI for å sjekke. De henviste oss til UD for regler om innreise. UD hadde ikke noe med innreise og karantene å gjøre så de henviste videre til Helsenorge.no Her var det litt uklart om hvem, hva og hvor så vi tok kontakt med informasjonstelefon for korona i Lindesnes kommune. Her ble vi nødt med en hyggelig dame som kontakten kommuneoverlegen for oss og en time etterpå var det avklart at 13 døgn på sjøen fra Azorene må være godt nok, vi kunne gå i land!!!

Onsdag og torsdag i Mandal har vi brukt til å gå amok i butikker og gått turer i skogen. Første frokosthandling ble helt etter impuls og på lista stod: Grovbrød, baguetter, syltetøy, gulost, brunost, salami, lunsjkaker, karbonader, smoothie, smågodt, kokosboller, yoghurt og jordbær…… De ble en herlig frokost 😍

Vi skjønner at det er lenge siden vi hadde sko på bena. Alle jentene har vokst ut av skoene sine så nå er det kjøpt inn nye joggesko til alle mann. Det var også en del varme klær som hadde blitt for små…

Onsdag og torsdag ble to dager i ren lykkerus. Nå, fredag, har hverdagen tatt oss litt igjen og det er skole på biblioteket og båtvask som står på agendaen.

I kveld gleder vi oss til farmor besøk!

3 kommentarer om “Magiske dager i Mandal

 1. Randi Stokke Johnsen

  VELKOMMEN HJEM❤️❤️Det har vært spennende å følge dere på den magiske reisen. Det er imponerende å lese hvordan dere har taklet ulike utfordringer som har kommet på. Det må være stort å oppleve dette som familie. Godt dere er tilbake i god behold alle sammen. Beste hilsen Randi

  Liker

 2. Borghild Granaas Sørøy.

  Velkommen hjem og takk for fantastiske reisebrev. Har vært veldig morsomt å følge dere.
  Ønsker dere en riktig god sommer.
  Sommerhilsen fra Borghild.

  Liker

 3. Synnøve og Leif J Haugen

  Velkommen tilbake! Fasinerende og rørende beskrivelse av ankomsten til Norge og livet i Mandal. Ser dere for oss i den lille byen og på det flotte kulturhuset der nede. Supert velkomst vær og pinse – en verdig måte å bli tatt i mot på av gamlelandet! Hvis dere seiler nordover i pinsen, passerer skjærgården /Tvedestrand/Lyngør hadde det vært morsomt å se båten – om mulig melding på SMS /Mail. 👍☀️
  Hilsen Synnøve og Leif

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s