Ny løsning på plass

Etter mye frem og tilbake med den norske konsulen og director of national resources i Puerto Rico har vi nå en ny løsning på plass.  De tilbød oss havn i to dager, men vi får ikke gå i land. De handler og og ordner praktiske ting for oss. Vi takket ja til dette for å fylle opp lagrene og kunne kose oss litt mer i tiden fremover. 

Etter hva vi har skjønt så gikk denne saken helt opp til guvernøren av Puerto Rico så det har nok vært litt oppstyr her pga oss.

Tirsdag formiddag seilte vi fra Vieques til Puerto del Rey Marina. Det tok ikke lange tiden fra vi lettet anker før politibåten kom og spurte hvor vi skulle. De var ikke informert om vår tillatelse til å gå til del Rey, men sjekket fort opp og alt var i orden. I marinaen ble vi mødt av hjelpsomme marinafolk og hyggelige (bevepnede) politi. Alle papirer var i orden og vi fikk toppet opp dieseltanken med 21 liter. Alle sjanser må nå benyttes 🙂

Det ble litt frem og tilbake for politiet da de skjønte at vi har vært lovlig i landet siden 6, mars men ikke her ligget i marina. Det kom en regel den 16 mars med tilbakevirkende kraft om at båter som ikke var fortøyd i en marina innen 14. Mars ikke får lov til å ligge i havn. Kun «nødstopp» er godkjent. Vi tror denne regelen egentlig er tiltenkt båter som kommer innom på seilas østover eller vestover, men vi har nå også blitt berørt at denne regelen. Vi har følt litt på å være i ingenmannsland de siste dagene…..

Torsdag må vi forlate havnen, men får lov til å gå til en bukt på øya Culebra der vi kan ligge fremover.  Vi synes egentlig at dette ble en bra løsning og vi blir lite eksponert for smitte før vi igjen kan isolere oss på. 

Nå krysser vi fingrene for at Culebra blir bra og at vi kan få ligge der til det passer oss å seile mot Azorene. Vi gleder oss til avreise mot Europa!

2 kommentarer om “Ny løsning på plass

 1. Jan Berg

  Godt å høre Otto. Veldig spennende å følge dere, ta vare på hverandre, godt jobba.
  Tenkte på deg da du var oppe i masta og inspiserte i forrige brev, da husket jeg du klatret til topps i masta på min båt ute ved Færder, et år under Hollenderseilasen-du er tøff. Lykke til på seilasen videre alle sammen👍🙂⛵️

  Liker

 2. Jan Berg

  Godt å høre Otto. Veldig spennende å følge dere, ta vare på hverandre, godt jobba.
  Tenkte på deg da du var oppe i masta og inspiserte i forrige brev, da husket jeg du klatret til topps i masta på min båt ute ved Færder, et år under Hollenderseilasen-du er tøff. Lykke til på seilasen videre alle sammen👍🙂⛵️

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s