Livet i karantene på Vieques

Nå har vi vært to uker i selvpålagt karantene her i Sun Bay på Vieques, Puerti Rico. Vi har brukt mye tid på å klargjøre båten for en ny atlanterhavskryssing med service på rigg, seil og motor pluss diverse andre ting som må på plass. Forrige uke var vi mer eller mindre ferdig med de fleste oppgavene på lista og nå gjenstår det bare ting som må gjøres rett før avreise.

Slik som hjemme, så endrer ting seg hele tiden her også. Vi tenkte først å komme oss avgårde mot Azorene så fort som mulig, men har etter hvert roet litt ned og tenkt at det ikke er noe poeng å stresse videre til det neste stengte landet. Vi har det veldig bra her vi er, og tenker nå at jo lenger vi venter, jo varmere og bedre vær er det når vi kommer nordover. Vi har også et lite håp om at det kanskje åpner seg noe mer i Europa innen vi kommer dit, men det er det vel ingen som kan svare på.

De strammer stadig inn på tiltakene også her på Puerto Rico. Da politiet var innom den 20. mars så fikk vi beskjed om at vi kunne ligge i bukta her og også bruke stranden, men holde avstand til folk.

I går var de innom igjen og nå er stranden stengt. Vi får fortsatt lov å ligge på anker, men må holde oss i båten. Usikkerheten nå er hvor lenge vi får lov til å bli før vi eventuelt blir tvunget inn i en havn eller ut av landet. Det har vi absolutt ikke lyst til! Uforutsigbare forhold kan til tider være utfordrende å forholde seg til….

Dagene går med til de daglige gjøremål som skole, matlaging, klesvask mm. Vi har også blitt gode til å lese bøker, spille kort og bygge lego. Høydepunktet på kvelden er en episode med 71 grader Nord – Kjendis. Vi vet fortsatt ikke hvem som har vunnet 😉

I går hadde vi en runde en øvelse med flytevester for jentene. Spennende å hoppe ut og se om vesten blåser seg opp!

3 kommentarer om “Livet i karantene på Vieques

 1. Ole Petter

  Ja – slik er livet. Synes synd på dere som ikke får gjennomført seilas som planlagt. Vi her hjemme er jo i trygge former, men dere er mye overlatt til andre. Lykke til og håper dere kommer via Azorene og trygt hjem i løpet av våren/ sommeren.
  Ole Petter og Benita

  Likt av 1 person

 2. Tusen takk for gode ord Ole Petter og Benita. Vi har god støtte i Mads om dagen. Utfordringen nå er å klare å ha is i magen til å vente lenge nok før vi seiler hjemover. Håper alt står bra til med dere der hjemme 🙂

  Liker

 3. Bjørn Kilian

  Godt at McPeller’en kom til nytte, da. Vi følger med dere her fra Glitre og håper dere har det bra, alt tatt i betraktning.

  Bjørn og resten av Glitre-gjengen.

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s