Vinden er tilbake

Etter to døgn med lite vind og til tider noen meget frustrerte seilere på nattevakt, kom vinden endelig tilbake i går. Vi hadde frem til da seilt sydvestover for å komme inn i pasatviden som skal ta oss vestover til Karibien. I går haddde vi kommet langt nok syd og har nå satt kursen direkte mot St Lucia 🙂 Selv om vinden er tilbake så er den fortsatt ikke så sterk som vi håper på. Forrige døgn seilte vi 123 nautiske mil, men det døgnet vi er inne i nå ser bedre ut da vinden har tatt seg opp utover natten 🙂 Håpet er å komme opp i 170 mil i døgnet etterhvert.

På ettermiddagen fredag nådde vi 1/4 av ruten vår med en utseilt distanse på 709 nautiske mil. Det ble feiret med norsk melkesjokolade etter en bedre lasagne middag! Fredag hadde vi også den første doradoen på kroken. Det var stor jubel og Henning kjempet hardt med å hale den inn. Vi hadde den helt opp til hekken, men dessverre røk snøre og vi mistet den store fisken på nesten 1 meter (…det er ikke en fiskehistorie, bilde kommer senere). Det var stor skuffelse der og da, men i ettertid så er vi glade for at vi ikke fikk den ombord. Det kunne blidt en tøff kamp. Som de amatørene vi er så sto vi der kun iført shorts. Hadde vi tatt den kampen er det nok flere en fisken som hadde blitt skadet. Vi har nå laget en ny slagplan når neste fisk sitter på kroken!

Jentene har laget dekorasjoner og gjort klart til første advent i morgen. Det virker veldig fjernt for oss, men det stemmer etter kalenderen 🙂 I kveld har vi kost oss med ferskt smågodt fra Europris (som er nøye rasjonert utover overfarten) og Alene hjemme 2. Det var tre spente jenter som la seg med store forhåpninger om den første luken i julekalenderen i morgen.

I natt har Otto hatt med Live på nattevakt. Veldig hyggelig med noen å prate med, men det var vanskelig for en trøtt jente å holde øynene åpne. Etter en halv time krøp hun under dyna igjen.

Alle har det bra og alt fungerer som det skal ombord

2 kommentarer om “Vinden er tilbake

 1. Bibbi

  Koser meg så med å følge ferden over. Har lastet ned arc sidevogn følger spent med på retninger og fremgang! Godt an ligger dere og!! Heldige jenter som får oppleve dette. Nyt advent og krysser fingre for mer vind😊

  Likt av 1 person

 2. Morten

  Godt høre at alt er som det skal ombord!
  Fisken sjenker dere med litt brennevin – så blir den stille og rolig
  ( nesten som oss andre ) – partering på hekken – da blir det lite søl ombord.
  Godspeed

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s