Vestkysten av Spania mot Portugal

Begynner å bli en stund siden vi skrev om opplevelsene langs nordkysten. I de to ukene siden den gang har vi opplevd vel så mye fint langs vestkysten på vei sydover mot Portugal!

Første stopp på vei sydover ble A Coruna, en utrolig fin by som vi tilbrakte 4 dager i. Marinaen (den dyreste så langt) lå midt i byen med enkel tilgang til både shopping, restauranter, strender og bakere med nybakt brød hver morgen 🙂 Dagene ble en fin kombinasjon av byliv og og bading i utrolig fint vær. Sparkesykler til jentene har lenge stått på ønskelisten, det ble det også orden på;-)

Ettter La Coruna tok vi et lengre strekk ned til Cape Finisterre. Herfra og syndover mot Portugal ligger den mange fine små fjorder eller Ria’s med fine bukter, strender og øyer som er en del av nasjonalparken. Her har vi virkelig kost oss på mange flotte plasser som Fisterra, Playa de San Fransisco uten for Muros og Cangas i Ria de Vigo.

Dessverre så går ikke alt ombord på skinner og vi hadde klart å samle opp noen problemer som det var på tide å få fikset. Watermaker (lager drikkevann av saltvann) som lekker saltvann, gearkasse på motoren som lekker olje og en AIS (viser andre båter på kartplotteren og sender ut vår posisjon) som tar imot veldig lite signaler. Hos Marina Davila Sport og Susana her i Vigo ser det ut til at vi får fikset alt!

Watermakeren har av en eller annen snodig grunn sprukket i selve huset på hovedenheten. Etter en e-post med Riccardo hos Schenker i Italia som vi har kjøpt fra, ble det raskt klart at de ville sende oss en ny på garanti. Under en uke etter at vi oppdaget problemet lå en ny å ventet på oss i marinaen i Vigo. Snakk om service!

Da vi ankom Marinaen spurte vi om de muligens kunne få tak en en Yanmar mekaniker til vår motor. Selvfølgelig, Susana hev seg på telefonen og dagen etter klokken 1130 (til avtalt tid) stod en mekaniker på brygga. 30 minutter senere var gearkassen ute og han forsvant avgårde med lovnad om å komme tilbake samme ettermiddag. Dessverre fant han flere deler som måtte byttes og de var ikke på lager, så det ble en dag forsinkelse, men dagen etter var han på plass og gearkasse ble montert på 45 minutter 🙂 Prise på jobben var det heller ikke noe å si på.

Mens vi har ventet på at Raymarine skal godkjenne AIS bytte på garanti (som de nå har gjort 🙂 ) har vi kost oss med strandliv og toppturer på noen av øyene i nasjonalparken, nærmere bestemt Iles de Cies.

I morgen fortsetter vi sydover mot Porto og Portugal.

6 kommentarer om “Vestkysten av Spania mot Portugal

 1. Magne Rustand

  Bildene viser mange fine opplevelser gøy å se hva dere får med dere! Godt å høre at tekniske problemer løser seg greit i Spania. Lykke til videre og god tur!

  Likt av 1 person

 2. Borghild Granaas Sørøy

  Det er så morsomt å lese om turen deres og hva dere opplever. Riktig god tur videre. Her hjemme er det fortsatt sommer.

  Likt av 1 person

 3. Susana & Nazaret

  Susana & Nazaret from MARINA DAVILA (Vigo)!!
  Very nice to have MAGICUS here this last weeks!!!
  Have a really good time around the world!!
  Hope to see you soon 🙂
  BESOS,

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s