Stadig nye utfordringer som må takles…

Vi har nå ligget på anker i samme bukt i 21 dager. De siste 16 dagene har vi holdt oss isolert i båten med en daglig tur på stranden. 1. April strammet myndighetene i Puerto Rico ytterlig inn på reglene og stranden ble helt stengt. De siste 5 dagene har vi kun vært i båten.

Politiet har i løpet av denne perioden vært innom og sjekket at vi har det bra og informert om nye regler. De har alltid vært hyggelige og imøtekommende. Bare å ta kontakt om vi trenger noe hjelp og vi har fått lov til å ligge.

Fredag kveld endret alt seg idet en fransk katamaran ankom bukten. Før de hadde fått ut ankeret var det 5 politibiler på stranden og ikke lenge etter var to politibåter på plass. Det var mye frem og tilbake mellom dem, men de kontaktet ikke oss.

Da vi våknet lørdag morgen var den franske båten borte, men ikke politiet. De var både på stranden og på vannet med flere båter. Nesten hele dagen var rundt oss og kikket med kikkert og tok bilder, men uten å kontakte oss. Mens dette pågikk kom vår venn Tomas innom og informerte at det var blitt et stort drama med borgermesteren i byen i spissen. Han hadde gått til media og fortalt at nå ankommer nye turister fra Martinique og St Martin (hvor det er mange smittetilfeller) for å feire påsken på Vieqes. Han uttalte i tillegg at turistene bryter korona reglene og ikke overholder portforbudet som er aktivt.

Ankomsten av den franske katamaranen satte en slutt på idyllen vår og vi har i dag blitt bedt pent av politi og parkmyndigheter om å forlate bukta. Vi fikk lov til å legge oss i en bukt lenger vest på øya, men den er langt fra så godt beskyttet som der vi var. Vi er nå usikre på hva vi skal gjøre videre.

Hendelsene de siste dagene fikk våre nederlandske venner til å brått søndag kveld ta avgjørelsen om å seile mot Azorene. Vi synes det virker litt forhastet og bruker noen dager nå på å vurdere videre muligheter. Europa er fortsatt stengt, ihvertfall ut april, og været på havet er heller ikke helt med oss ennå etter vår mening. Vi har kontakt med den norske konsul på Puerto Rico og han sjekker nå hvor vi eventuelt kan ligge for å vente litt til. Heldigvis er han seiler selv og skjønner godt vår utfordring.

På spansk (google translate gjør en god jobb), men her er artikkelen fra en av de største avisene på Puerto Rico om de respektløse turistene: https://www.elnuevodia.com/noticias/locales/nota/embarcacionessiguenanclandoenviequespeseaprohibicionporelcovid-19-2558567/

Heldigvis har våre lokale venner Tomas og Jenny tatt kontakt med media for å rette opp det skjeve inntrykket og i dag ble en ny artikkel publisert som gir et riktig bilde av situasjonen. Her kommer det også frem fra parkmyndighetene at vi ikke har brutt noen regler. Mye skade er allerede skjedd så det hjelper oss ikke så mye, men det føles godt at også sannheten kommer på trykk. Her der den siste: https://www.elnuevodia.com/noticias/locales/nota/salendelareservalasembarcacionesextranjerasqueestabanancladasensunbayenvieques-2558805/

2 kommentarer om “Stadig nye utfordringer som må takles…

  1. Vaila Nordli

    Masse hilsener fra oss i Drafnkollen FUS barnehage. Vi følger med på deres ferd. Lykke til videre, håper dere tross alt som skjer får en god tur videre

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s