Portvin i Porto

Siste uken har vi seilt nedover kysten av Portugal. Det har blitt lange strekk langs en ganske naken kyst, men med gode vindforhold. På en uke har vi nå tilbakelagt 330 nautiske mil, eller ca 600 km. Til sammenlikning så pleier vi å seile rundt 500 nautiske mil i løpet av en sesong hjemme… perspektivene endrer seg.

Som vanlig, en uke med mange fine opplevelser. Vi hadde to fine dager i Porto med byvandring, restaurantbesøk og selvfølgelig portvinsmaking 🙂 Portvin er ingen favoritt hos noen av oss. By betyr ofte mye trasking til fots. En dag rundet vi 7 km. Det var litt i overkant for Sofie på 5 år, men hun var utrolig flink og vi kom i «mål»!

På vei sydover fra Porto var vi innom en morsom øy som heter Berlenga. Der bodde det noen munker på 1500 tallet. De ble etterhvert så plaget av sjørøvere at de måtte lage seg et fort ute på en liten øy for å beskytte seg. Borgen de bygget så veldig spennende ut, men dessverre blåste det mye og var mye sjø så vi kom ikke i land den dagen.

Planen var å stoppe i Peniche etter en natt, men det endret seg raskt da vi kom inn i havnen. Ruffen, som hadde vært der noen dager tidligere, hadde rapportert om dårlig havneforhold og det ble kjapt bekreftet før vi snudde og satte kursen videre sydover mot Cascais utenfor Lisboa.

Cascais viste seg å være et ordentlig fjongt sted med mye rikfolk både på land og på sjøen (nå snakker vi yachter). Vi ble liggende på svai i tre dager og nøt inntrykkene, bading og den fine byen. Live og Otto leide også sykler og tok en tur til det lokale «XXL» varehuset for å skaffe svømmeføtter og snorkler til alle man.

Etter Cascais, tok vi nok et langt strekk nedover kysten i god medvind. Kanskje vind i meste laget på slutten med 17,8 m/s i kastene og 11,5 knop. Det ble spennende å runde sydspissen av Portugal i mørket for å snike seg oppunder land å få lagt ut ankeret i «bare» 8-10 m/s 🙂 Det gikk fint det også!

Vi er nå klare for snorkling og grotter på Algarvekysten!

5 kommentarer om “Portvin i Porto

 1. Magne Rustand

  Høres ut som dere er blitt garvede jordomseilere allerede, fin rapport. Gunnar og jeg har seilt i 3 dager og det har blåst opptil 13 m/s det var nok for oss! God tur videre det blir spennende og følge dere nedover til Gran Canaria.

  Likt av 1 person

  1. Lena

   Takk for nok et flott reisebrev👍ser ut som dere koser dere veldig og at dere opplever masse spennende. Gleder meg til å følge dere videre på ferden . Hils alle sammen

   Likt av 2 personer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s