The Scottish Highlands

Tiden går fort og vi har vært en uke i Skottland. Her er det mye nytt å oppleve for alle fem. Første dagen etter nordsjøen gikk vi et par sluser inn i Caledonien kanalen og la oss til for et par dager for å utforske Inverness. Her ser ting litt annerledes ut, de snakker litt rart og ikke minst var jentene veldig nysgjerrige på menn som går i skjørt. De har vi funnet overraskende mange av! Trodde de brukte kilten litt som vi bruker bunad, men det ser ut som det er mer vanlig.

Sofie heiser gjesteflagget etter innsjekk i Skottland

Det skotske høylandet byr på mye historie (som vi er godt oppdatert på etter diverse Netflix serier….) og var veldig spennende for store og små. Vi har utforsket Inverness, vært på Culloden battlefield og lært mye historie om jacobitene og den lange kampen for å frigjøre Skottland fra England. Historien har gjort stort inntrykk på jentene og de synes det er mye krig vi skal se på. Skottland har også mange slottsruiner og jentene lurer stadig på i hvilken krig de ble ødelagt.

Etter et par dager i ro gikk vi videre gjennom slusene og opp til Loch Ness i strålende sol. Det har blitt bading i både Loch Ness og Loch Oich (vi fikk turens høyeste badetemperatur med 18,5 grader, nå er vi tilbake til 12,5…) og vi har kost oss med både gåturer og løpeturer i utrolig flott natur.

Caledonien kanalen har vært en veldig fin måte å oppleve det skotske høylandet på, men etter 6 dager med kanal liv var det deilig å komme ut i rom sjø igjen. De siste dagene har vært våte og vinden har blåst hardt rett i mot. Vi har kjempet mot tidevann og vind og kommet oss ned til Oban der vi brukte en dag på på litt praktiske ting og litt mer historie til jentenes store fortvilelse. («ikke enda et slått a») Nå er nye gassflasker på plass som vi kan bruke resten av turen. De sære norske flaksene er satt igjen på Oban Marina i håp om at det er noen som kan bruke dem.

Akkurat nå, 0600 fredag morgen, går vi sydover mot Dublin sammen med Terne og Ruffen. Vi håper å være i Dublin i løpet av lørdag kveld om vi har regnet riktig på vind og strøm. Blir en del timer for motor før vi får bedre seilevind når vi nærmer oss Irland.

8 kommentarer om “The Scottish Highlands

  1. ingrid sylvei nilsen

    Vi gikk gjennom Caledonienkanalen med galeasen Svanhild for noen år siden ( Tall Ship i Liverpool). Flott natur. Kjekt å følge dere ..

    Likt av 1 person

  2. Deres siste artikkel er lest og bilder sett. En flott beskrivelse av deres magiske seiltur for oss lite sjøvante landkrabber. Godt å høre at alt går bra og nye minner blir lagt til. Selv har vi nå hatt noen uker på Sørlandet i vår bobil og fortsatt turen til Jæren med noen stopp langs kysten. Hetebølgen kom kjapt innover landet og de siste to døgn har vi lagt oss til i fjellet på veien over Suleskaret. Etter en rolig tur inn til en TT hytte, Håhelleren gikk turen til Valle og deilig badevann. Trenger litt nedkjøling. Temperaturen om dagen ligger på over 30 og tropenetter må vi tåle selv oppe i fjellet.

    Ha en fin seilas videre og skjerp fransken, ikke alltid like godt med andre språk der i landet.

    En varm hilsen fra
    Ingebjørg og Helge

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar