Nordsjøen er krysset

Etter litt over to døgn på havet så vi i dag morges kysten (på radaren gjennom tåka) av Skottland. Deilig å kunne konstatere at dette gikk veldig fint!

Vi startet første dagen med vindstille fra Mandal, men da vi passerte ut forbi Lindesnes i 11-tiden om nordavinden (NØ). Vi la oss på en fin kryss (motvind) utover nordsjøen og det blåst jevnt mellom 8 og 10 m/s hele dagen. En litt røff start, men værmeldingen lovet stille til kvelden og det ble det. I litt sjø og på høykant er det lite å ta seg til for de som blir litt uggen i magen av å være nede, så det ble over 12 timer i cockpit på hele gjengen. Ingen kastet opp denne gangen!

I 22-tiden roet det seg såpass at vi fikk alle til køys og ikke lenge etter ebbet vinden helt ut og det ble motor gjennom natten. Heidi gikk sin første ordentlige nattevakt og var veldig så effektiv med både rydding, oppvask, brødbaking og kaffe til påtroppende vakt. Dette lover godt!

Dag to bød på sør vestlig vind mellom 6 og 8 m/s så vi hadde på en fin slør (vinden inn fra siden) hele dagen og kostet avgårde i 8-9 knop. Da vinden løyet utpå kvelden og vi nærmet oss oljeplattformene på britisk sokkel kom tåka (og siden har den vært her). Vi prøvde å snike oss så nærme som mulig en plattform vi skimtet i det grå, men da var det raskt en hyggelig engelskmann på VHF’en og ba oss om å endre kurs til en trygg avstand 🙂 Sikten var gjennom kvelden og natten så dårlig at vi ikke så snurten av alle de oljeinstallasjonene vi passerte. Det har vært godt å ha en skikkelig radar det siste døgnet!

Tåke, tåke og atter tåke….

Dag tre har vært stille og rolig så nå har vi kjørt motor i 26 timer gjennom tåka. Dagen har gått fort likevel og vi har vasket, ryddet og kost oss med kake for å feire en vellykket kryssing av nordsjøen.

Vi la ut fra Mandal sammen med to andre båter, Ruffen og Terne. Ombord der er det også familier med henholdsvis to og tre jenter på samme alder som også er på tur. Vi har fulgt hverandre hele veien og hatt VHF kontakt hver fjerde time. Hyggelig å holde kontakten!

Vi har brukt litt over to og et halvt døgn på turen, men nå er vi straks inne ved innseilingen til Inverness. Vi legger oss på svai her i natt og venter på høyvann i morgen tidlig for å kunne gå inn i første slusen i Caledonienkanalen. Her blir vi liggende noen dager for å utforske Inverness og få rørt litt på oss.

7 kommentarer om “Nordsjøen er krysset

 1. Bjørn Olav Tømmeraas

  Barskinger! Moro å høre fra dere og at første langstrekket gikk fint. Nyt landkjenningen litt nå 👍

  Liker

 2. Yvonne

  Så stas😊 Dere er noen tøffinger 👌 Gratulerer med vellykket krysning. Vi gleder oss til å følge dere videre 😁

  Liker

 3. Well done. Håper dere forstår språket, ikke alltid like godt å forstå skottene. Ønsker dere noen fine dager i Skottland og på turen gjennom kanalen.

  Hilsen Ingebjørg og Helge

  Liker

 4. Magne

  Moro å følge dere, dette blir spennende fremover! Bra at første etappe over havet gikk fint og utstyret fungerer, gleder oss til å høre mer etterhvert.. pappa og Kirsten

  Liker

  1. Magne Rustand

   Flotte bilder og blide unger, tydelig at dere koser dere alle sammen. God seilas til Dublin , spennende by med mye sang og musikk! Klem fra farfar og Kirsten

   Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s