En kjølig start!

Dagene fra mandag har blitt brukt til å snike oss nedover Sørlandet i forholdsvis mye vind. Vi benyttet oss av nordavinden tirsdag morgen med avgang klokken 0400 og var i Risør før lunsj denne dagen. Det var godt, for etter det har det blåst jevnt mye sydvest mellom 10 og 14 m/s og det har blitt noen timer for motor mot været. Vi har kost oss i flere uthavner sammen med Ruffen ( https://www.seilruffen.no/ ) ved Lyngør, Grimstad og vi ligger nå i Olavsundet ved Ny Hellesund utenfor Søgne.

Gåsholmen utenfor Lyngør

Badetemperaturen er ikke mye å skryte av. Det kalles vel sommer nå i juli, men det minner mer om påske. De siste dagene har vi målt 11 grader i vannet så vi har noen friske (og raske) dukkerter for å få vasket seg litt.

Otto har brukt den del tid på justering og testing av seil og utstyr som har blitt montert i løpet av våren. Ting begynner å falle på plass og ser ut til å fungere godt. Heidi har også testet ut brødbaking i sjø og det ser ut til å bli veldig bra med brødbakemaskinen 🙂

Litt arbeid i riggen

På Helgøya i Olavsundet her vi nå ligger er det et stort fort som tyskerne bygde under 2. verdenskrig. Etter 6 timer for motor mot været i går var det deilig å komme i land for store og små og utforske huler, skyttergraver og kanonstillinger.

Vi følger med på værmeldinger og venter på et fint vindu for å krysse Nordsjøen over til Inverness i Skottland. Foreløpig ser det ut som tirsdag kan være en god dag å stikke ut på. Turen over Nordsjøen tar mellom 2 og 3 døgn og blir den første større testen på om båt og mannskap holder mål. Vi gleder oss til å komme til Skottland, for som Sofie på 4 sier: «det føles jo bare som vi er på sommerferie og ikke på langtur».

6 kommentarer om “En kjølig start!

 1. Godt å høre at det meste funger som det skal. Det viser god planlegging og god kontroll. Olavssundet er en flott plass som vi også besøker ofte da vi besøker venner og familie på Sørlandet. Skal nedover nå til uka men det spørs om vi rekker dere før deres ferd går videre. Dere må ha en fortsatt god tur. Værmeldingen lover jo noe bedre varme og forhåpentligvis den vinden som passer dere for overfarten til Skottland. Lykke til på reisen med ønske om små og store opplevelser som dere vil huske i lang, lang tid.

  Hilsen Ingebjørg og Helge

  Likt av 1 person

 2. Bjørn Olav Tømmeraas

  Høres ut som en fin start, og når mannskapet ber om mer langtur, lover det godt! Fair winds videre, moro å høre fra dere!

  Likt av 1 person

 3. Magne Rustand

  God tur videre , håper dere får fine forhold over Nordsjøen! Det blir spennende og høre hvordan den turen gikk når dere kommer over. Hilsen Kirsten og farfar

  Likt av 1 person

 4. Kjetil Roso

  Ønsker dere en flott tur med gode opplevelser og minner for livet!
  Tirsdag ettermiddag ser ut til å bli et godt tidspunkt for å starte ferden over Nordsjøen.
  Det blir artig å følge dere (selv for en motorbåt-mann 😉 ).

  Liker

 5. Randi Stokke Johnsen

  Hei. Ja nå er turen virkelig i gang og det blir spennende for oss landkrabber å følge med på ferden videre. Olavsundet er et kjent og kjært utfluktsted for oss da vi i over 20 år ferierte på halvøya Rivenes sammen med 7 andre familier. Morsomt på se bilder fra fortet og hulene. God tur videre over Nordsjøen- får håpe dere slipper å bli sjøsyke og at dere holder dere friske alle sammen.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s